top of page

Actes realitzats a la Sala

2023

El dia 6 de juliol de 2023

Va tenir lloc a la Sala dels Defensors de Girona, l'acte de presentació del llibre " DIARIO DE UN AGENTE DE HOMICIDIOS", a càrrec del Sr. Óscar Tarruella, agent d’homicidis dels Mossos d’Esquadra.

2022

El 17 de setembre de 2022

Va tenir lloc la 14a edició de la Festa dels Setges de Girona, , i es va homenatjar a les heroïnes de santa Bàrbara. Enguany, una vuitantena de persones participaran en la recreació del Gran Dia de Girona, situat a començaments del segle XIX, quan la ciutat es va alçar contra l’ocupació francesa amb una defensa aferrissada. L’esdeveniment està organitzat per l’Associació Girona 1809 amb el suport de l’Ajuntament de Girona, i compta amb la col·laboració de la Sala Ferran Agulló, la Generalitat de Catalunya – Delegació Territorial del Govern a Girona, El Baluard, ANE i Pedres de Girona.

Aquest matí, la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers; la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral; el president  de l’Associació Girona 1809, Albert Piqué, i el membre de Pedres de Girona, Fèlix Xuclà, han presentat la programació. “Aquest any celebrarem la 14a edició de la Festa dels Setges amb una publicació especial dedicada a la memòria de les dones de la Companyia de Santa Bàrbara, conegudes popularment com ‘les heroïnes de santa Bàrbara’. S’identificaven amb la seva cinta vermella lligada sobre el colze del braç esquerre.

El 25 de maig de 2022.   Va tenir lloc a la Sala dels Defensors de Girona, l'acte de presentació del llibre " LAS ACCIONES NO TODAS CONTADAS DE LAS UNIDADES DE OPERACIONES ESPECIALES ESPAÑOLAS", a càrrec del Sr. Jaime Íñiguez Andrade. 

El 25 de maig de 2022.   Va tenir lloc a la Sala dels Defensors de Girona, l'acte de presentació del llibre " LAS ACCIONES NO TODAS CONTADAS DE LAS UNIDADES DE OPERACIONES ESPECIALES ESPAÑOLAS", a càrrec del Sr. Jaime Íñiguez Andrade. 

 

El 31 de gener de 2022. Ens va visitar a la Sala dels Defensors de Girona, el cònsol general de França a Catalunya, Aragó i les Balears monsieur Olivier Ramadour, l'assessora del Consolat General madame Florence Cortale i el Cònsol honorari de França a Girona, Sr. Francisco Javier Pujol de Salas..

2021

Els dies 4 i 5 de setembre de 2021 "DESPRÉS DE LA PANDÈMIA" La XIII Festa dels Setges de Girona ve marcada per la incertesa respecte de l’evolució de la pandèmia. Això ens obliga a organitzar una Festa dels Setges en un format reduït que no impliqui perjudici en el cas que a darrera hora no es pugui tirar endavant. També ens veiem obligats a avançar les dates habituals.

El format de la recreació serà el mateix de cada any a Girona i en els mateixos llocs, però amb una presència màxima de 80 recreadors, donant preferència a les entitats de recreació de la ciutat i a la uniformitat francesa.

2020 

-Degut  al COVID-19. ... Es suspèn qualsevol acte públic organitzat per La Sala 

2019

- El 29 d´Octubre de 2019, dia de Sant Narcís, patró i defensor de la nostra ciutat, tingué lloc l'entrega per part del Sr. Francesc Palomera i Auquer (Promotor privat dels Homenatges i pater del Himne Els Setges de Girona) al mossèn Joan Baburés i Noguer, capellà i custodi de la Basílica de Sant Feliu de Girona i dels monuments funeraris d'Álvarez de Castro i de les heroïnes de sta. Bàrbara, la partitura-particel·la musical en enquadernació especial dels Setges de Girona i altres reportatges. L'entrega es va fer abans de l'Ofici religiós de Sant Narcís.

- El dies 14 i 15 de setembre de 2019, Un any més Girona celebra la Festa dels Setges, coincidint amb el 210 aniversari del Gran Dia de Girona. L'edició d'enguany és la dotzena. Hi participan un total de 270 recreadors procedents de set països diferents que tornaran a reviure als carrers de Girona els fets dels setges napoleònics de la ciutat Les novetats d'aquest any són: la presentació pública de la rèplica de la bandera de la Croada Gironina, i el plànol del Gran Dia de Girona. Es tracta de la bandera que els gironins van fer després de la victòria contra el francès en el primer setge de la ciutat, i que representa a Sant Narcís com a general de la Croada Gironina.

- El 17 de Maig de 2019,  en el marc de "Temps de Flors", en commemoració als 210 anys del 3r Setge de Girona (1809-2019) i seguin amb el 9é. Homenatge als Defensors de la Ciutat, presentació del reportatge fotogràfic del Castell de Montjuic de Girona obra del fotògraf Gironí Jordi Renart i seguidament hi va haver concert de la "GIORQUESTRA" amb el seu quartet de corda, tancant l'acte, tocant la peça Girona m'enamora amb arrengaments especials per aquests actes de la nostra galeria.

- El 9 de maig de 2019, En commemoració als 210 anys del 3r Setge de Girona (1809-2019), estrena i presentació de la composició de l'himne  "ELS SETGES DE GIRONA (fantasia militar)" a càrrec de l'orquesta Militar de la Inspección General del Ejército i composada per el Capità Director D. Armando Bernabeu Lorenzo. L´acte és va celebrar al pati de les oficines del Consorci del Castell de Sant Ferran de Figueres. Vàrem comptar amb la presència d´autoritats, i una afluència de 350 persones.

- El 20 d'abril de 2019, Dissabte Sant, acte de portes obertes previs a l´iníci del 9é. Homenatge als Defensors de la ciutat. Actuació del grup coral de música sacra CATALINKA. 

2018

- El 27 de Setembre de 2018, presentació de dues obres una audiovisual i l´altre fotogràfica produïdes per La Sala sobre el castell de Sant Ferran de Figueres. L´acte és va celebrar a La Sala Marqués de La Mina del mateix castell. Vàrem comptar amb la presència d´autoritats, representants municipals i una afluència nombrosa de públic.

- El 18 de Maig de 2018, en plé "Temps de Flors", arranquem amb els actes de l´inici del 8é. Homenatge als Defensors de la ciutat amb l´assistència d´autoritats i personatges rellevants del món socio-cultural gironí. Actuació del quartet de corda de Girona GIORQUESTRA.

- El 12 de Maig de 2018, coincidint amb l´inauguració de la 63 ena. expo "Girona Temps de Flors", actes de portes obertes previs a l´iníci del 8é. Homenatge als Defensors de la ciutat. Actuació del grup coral de música sacra CATALINKA.

- El 23 d´Abril de 2018 Diada de Sant Jordi, com és ja habitual en aquesta sala, la confraria Manaïes de sant Daniel recepciona llibres infantils destinats a Càrites Diocesana.

- Del 28 de Març al 2 d´Abril de 2018 jornades de portes obertes, previes a l´inici del 8é. Homenatge als defensors de la ciutat de 1809, tot coincidint amb la Setmana Santa.

2017

- El 29 d´Octubre de 2017 día de Sant Narcís, patró i defensor de la nostra ciutat, acte de cloenda del 7è. Homenatge als Defensors de la ciutat amb jornada de portes obertes i l´actuació del grup de música sacra CATALINKA.

- El 19 de Maig de 2017, dins del marc de "Temps de Flors", seguim amb els actes del 7è. Homenatge als nostres Defensors presentant una re-edició en 2 volums del Directori Foto-Artístic de carrers amb noms referents als setges que va patir la ciutat durant la "Guerra del Francès". L´acte va ser amenitzat, com ja va essent habitual, pel cuartet de corda de GIORQUESTRA. A la tarda, en jornada de portes obertes, l´actuació del grup de música sacra CATALINKA. Vàrem comptar amb l´assistència d´autoritats i de representants/tes d´entitats del mòn socio-cultural de la nostra ciutat. La Sala agraeix, com no podía ésser d´altra manera, la seva presència i la de tots els assistents.

- El 23 d´Abril de 2017 Díada de Sant Jordi, com és ja habitual en aquesta sala, la confraría Manaïes de Sant Daniel recepciona llibres infantils destinats a Càrites Diocesana.

- El 17 d´Abril de 2017, dins el marc de La Setmana Santa, encetem el 7è. Homenatge als Defensors de la ciutat oferint als visitants l´actuació del grup de música sacra CATALINKA. 

- El 29 d´Octubre día de Sant Narcís patró de la ciutat i el día 1 de Novembre de 2016 día de Tot Sants, dins dels actes de cloenda del 6é Homenatge i en plenes Fires de Girona, jornades de portes obertes a la Sala amb l´actuació del grup de música sacra CATALINKA.

2016

- Els díes 11 i 13  de Maig de 2016 iníci del 6è. Homenatge als Defensors de la Ciutat tot suman-nos a la festa de Girona¨Temps de Flors". El dimecres 11 actuació del grup de música sacra rus, afincat a la ciutat, CATALINKA. El divendres 13 dinamització cultural i presentació de l´obra, fotogràfica i  documental "La influència gironina al Camí de Sant Jaume", a càrrec de Jaume Oller Figueras com a president de l´Associació d´Amics del Camí de Sant Jaume de Girona. Actuació del quartet de corda GIORQUESTRA de Girona.

- El 23 d´Abril de 2016 Díada de Sant Jordi, com cada any, la confraría Manaïes de Sant Daniel   recepciona llibres infantils, a la sala, destinats a Càrites Diocesana.

2015

- L´1 de Novembre de 2015 díada de TOT SANTS, últim día de les Fires de Sant Narcís, cloenda del 5é. Homenatge en record dels Defensors de la ciutat a la guerra del francés. Concert de música clàssica amb el  quartet de corda de Giorquestra.

- L´Agost de 2015 la direcció de la Sala va cedir l´espai a els "Amics del Camí de Sant Jaume de Girona" associació presidida pel Sr. Jaume Oller Figueras. Els visitants van poder gaudir d´una mostra de fotografíes, pintures, documents, llibres, indumentària del pelegrí......., testimonis del trajecte, presentades pels membres d´aquesta associació.

-El Juny i Juliol de 2015 vàrem obrir les portes a la segona presentació, en exclusiva, de l´obra fotogràfica "Costa Brava 2013". Patrocinada integrament per la Sala en homenatge al nostre, polifàcetic, Ferran Agulló Vidal, en el 150é. aniversari del seu naixement en aquesta casa.

- El 16 de Maig de 2015, en el marc de "Temps de Flors", inici del 5é. Homenatge als Defensors de la Ciutat amb la presentació de un audiovisual 3D de la Torre Gironella. També a l´acte hi va haver concert de "GIORQUESTRA" amb el seu quartet de corda.

 - EL 23 d´Abril de 2015 diada de Sant Jordi, com ja va éssent habitual en aquesta Sala, la Confraría de Girona " Manaïes de Sant Daniel" va recepcionar llibres infantils destinats a Càrites Diocesana.

2014

- L´1 de Novembre de 2014, dins el marc de fires de Girona, cloenda dels actes del 4art. Homenatge als defensors de Girona amb el concert del quartet de corda de GIORQUESTRA.

- L´1 d´Agost de 2014 cel.lebració del 150è. aniversari de naixement de Ferran Agulló en aquesta casa, presentació de l´obra: - "Costa Brava 2013" Una revisió dels pobles, indrets i vida del litoral gironí.

-El 17 de Maig de 2014, en el marc de ¨Temps de Flors, dins dels actes del 4art. Homenatge als Defensors de la ciutat concert de corda pel quartet de GIORQUESTRA.

- El 23 d´Abril de 2014, diada de Sant Jordi, la confraría de Girona:¨Manaïes de Sant Daniel" un any més varen utilitzar la Sala, tot el día, per a recepcionar llibres infantils destinats a Càrites Diocesana.

2013

​- El 28 de Setembre de 2013 es va presentar la novel.la "El Caballero de cuero negro" de Pedro García Méndez sobre els setges napoleónics de Girona. Introducció a l´acte de presentació a càrrec d´en Jordi Pericot Dilmé, col.laborador de la Sala

- L´11 de Maig de 2013 actes de continuació del tercer Homenatge als Defensors coincidint amb les Festes de Primavera i amb l´expo "Girona Temps de Flors 

- El 23 d´Abril del 2013, diada de Sant Jordi, la Confraría de Girona:¨Manaïes de Sant Daniel¨ varen utilitzar la Sala, tot el día, per a recepcionar llibres infantils destinats a Càrites Diocesana i donar-se a conèixer al públic en general.

 

- El 22 de Març del 2013 acte d´inauguració del tercer Homentge als Defensors en el marc de la Setmana Santa.

2012

- El 27 d´Octubre del 2012 va tenir lloc la clausura del segon homenatge als Defensors. A l´acte s´hi va presentar, el "Directori foto-artístic de carrers de Girona amb noms referents als setges de 1808-1809".  Aquests dies es celebren les Fires i Festes de Sant Narcís patró de la ciutat.

- El 31 de Març del 2012 va tenir lloc l´obertura de l´inauguració del segon homenatge als Defensors que recreava, per primera vegada, la dansa "El Gran Día de Girona".

2011

- L´1 d´Agost del 2011, seguint amb el primer homenatge, es va inaugurar una exposició de pintures sobre el tema: "Els Setges de Girona" a càrrec de diferents artistes de la ciutat i el seu entorn. Va ésser coordinat pel col.laborador de la Sala, Jordi Pericot Dilmé.

- El 15 d´Abril del 2011 es va iniciar el primer homenatge als Defensors de Girona dels Setges napoleónics que va patir la ciutat en la Guerra de la Independència Espanyola (1808-1809).

- Els dies 2 i 3 d´Abril del 2011 es va celebrar a Girona el XIè. congrés de les associacions del Camí de Sant Jaume de les terres de l´entorn del riu Ebre i de la Mediterrània. Durant vint dies va haver-hi una exposició de fotografíes d´uns pelegrins que varen anar a Santiago de Compostela. Es va comptar, també, amb la col.laboració d´uns recreadors caminant sobre un aparell de cinta mecànica dins el local i que al mateix temps era visible des del carrer.

bottom of page