top of page

Festes dels Setges

La 3a. setmana de setembre, cada any, Girona conmemora els setges que va patir la ciutat durant la Guerra de la independència espanyola (Guerra del Francès). Es fan recreacions dels fets amb figurants locals i d´altres vinguts d´arreu d´Europa. En els actes organitzats per l´Ajuntament la nostra Sala participa, com no podía ser d´altra manera, juntament amb altres entitats en el patrocini d´aquestes festes. S´ha de dir que aquests díes son uns dels que a la ciutat augmenta l´afluència de visitants.

2022

El 17 de setembre de 2022 Va tenir lloc la 14a edició de la Festa dels Setges de Girona, , i es va homenatjar a les heroïnes de santa Bàrbara. Enguany, una vuitantena de persones participaran en la recreació del Gran Dia de Girona, situat a començaments del segle XIX, quan la ciutat es va alçar contra l’ocupació francesa amb una defensa aferrissada. L’esdeveniment està organitzat per l’Associació Girona 1809 amb el suport de l’Ajuntament de Girona, i compta amb la col·laboració de la Sala Ferran Agulló, la Generalitat de Catalunya – Delegació Territorial del Govern a Girona, El Baluard, ANE i Pedres de Girona.

Aquest matí, la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers; la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral; el president  de l’Associació Girona 1809, Albert Piqué, i el membre de Pedres de Girona, Fèlix Xuclà, han presentat la programació. “Aquest any celebrarem la 14a edició de la Festa dels Setges amb una publicació especial dedicada a la memòria de les dones de la Companyia de Santa Bàrbara, conegudes popularment com ‘les heroïnes de santa Bàrbara’. S’identificaven amb la seva cinta vermella lligada sobre el colze del braç esquerre.

SETGES 2022
Play Video