Festes dels Setges

La 3a. setmana de setembre, cada any, Girona conmemora els setges que va patir la ciutat durant la Guerra de la independència espanyola (Guerra del Francès). Es fan recreacions dels fets amb figurants locals i d´altres vinguts d´arreu d´Europa. En els actes organitzats per l´Ajuntament la nostra Sala participa, com no podía ser d´altra manera, juntament amb altres entitats en el patrocini d´aquestes festes. S´ha de dir que aquests díes son uns dels que a la ciutat augmenta l´afluència de visitants.

2021

Els dies 4 i 5 de setembre de 2021 "DESPRÉS DE LA PANDÈMIA" La XIII Festa dels Setges de Girona ve marcada per la incertesa respecte de l’evolució de la pandèmia. Això ens obliga a organitzar una Festa dels Setges en un format reduït que no impliqui perjudici en el cas que a darrera hora no es pugui tirar endavant. També ens veiem obligats a avançar les dates habituals.

El format de la recreació serà el mateix de cada any a Girona i en els mateixos llocs, però amb una presència màxima de 80 recreadors, donant preferència a les entitats de recreació de la ciutat i a la uniformitat francesa.
Com en anys anteriors comptem amb el suport de l’Asociación Napoleónica Española, la Sala Ferran Agulló i l’Ajuntament de Girona.

2019

Els dies 14 i 15 de setembre de 2019, Un any més Girona celebra la Festa dels Setges, coincidint amb el 210 aniversari del Gran Dia de Girona. L'edició d'enguany és la dotzena. Hi participan un total de 270 recreadors procedents de set països diferents que tornaran a reviure als carrers de Girona els fets dels setges napoleònics de la ciutat Les novetats d'aquest any són: la presentació pública de la rèplica de la bandera de la Croada Gironina, i el plànol del Gran Dia de Girona. 

resum 2016 - 2018

Durant dos dies, el Barri Vell de la ciutat es convertirà en escenari de recreacions històriques de batalles i de campaments i de concentracions de tropes participants en els setges que es van viure a principis del segle XIX a Girona.

En aquest vídeo teniu un resum dels anys 2016 - 2018