Festes dels Setges

La 3a. setmana de setembre, cada any, Girona conmemora els setges que va patir la ciutat durant la Guerra de la independència espanyola (Guerra del Francès). Es fan recreacions dels fets amb figurants locals i d´altres vinguts d´arreu d´Europa. En els actes organitzats per l´Ajuntament la nostra Sala participa, com no podía ser d´altra manera, juntament amb altres entitats en el patrocini d´aquestes festes. S´ha de dir que aquests díes son uns dels que a la ciutat augmenta l´afluència de visitants.

Els dies 14 i 15 de setembre de 2019, Un any més Girona celebra la Festa dels Setges, coincidint amb el 210 aniversari del Gran Dia de Girona. L'edició d'enguany és la dotzena. Hi participan un total de 270 recreadors procedents de set països diferents que tornaran a reviure als carrers de Girona els fets dels setges napoleònics de la ciutat Les novetats d'aquest any són: la presentació pública de la rèplica de la bandera de la Croada Gironina, i el plànol del Gran Dia de Girona. 

Durant dos dies, el Barri Vell de la ciutat es convertirà en escenari de recreacions històriques de batalles i de campaments i de concentracions de tropes participants en els setges que es van viure a principis del segle XIX a Girona.

En aquest vídeo teniu un resum dels anys 2016 - 2018